خواص جو دو سر پرک در سلامتی و بدنسازی

خواص جو دو سر پرک در سلامتی و بدنسازی

جو دوسر یکی از سالم‌ترین محصولات غلات موجود در جهان است و با اشاره به خواص جو دو سر پرک، نمی‌توان به محدودیتی برخورد کرد.

این دانه‌های شگفت انگیز، بدون حاوی گلوتن هستند و یک منبع عالی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های حیاتی می‌باشند.

تحقیقات نشان می‌دهد که جو دوسر و جو ساده فواید فراوانی برای حفظ سلامتی ارائه می‌کنند و می‌توانند منجر به کاهش وزن، افزایش عضله، کاهش سطح قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی شوند.

بنابراین، نیاز است که این مقاله را تا پایان بخوانید و به صورت جامع از خواص بی‌انتهایی جو دوسر در زندگی خود آگاه شوید.

جو دوسر پرک چیست؟

جو دوسر پرک چیست؟

جو دوسر، یک نوع غلات کامل است.

این محصول، سالم‌ترین و کامل‌ترین فرم جو است که برای پخت به زمان بیشتری نیاز دارد.

به همین دلیل، اکثر مردم ترجیح می‌دهند جو دوسر پرک را به جای آن مصرف کنند.

جو دوسر پرک بافتی نرمتر دارد و سریعتر پخته می‌شود.

معمولاً جو دوسر را برای صبحانه به عنوان اوتمیل استفاده می‌کنند.

در این حالت، جو در آب یا شیر جوشانده می‌شود.

اوتمیل بسیار خوشمزه و مانند فرنی است و با استفاده از آن می‌توانید از خواص جو دوسر بهره‌برداری کنید.

همچنین، جو دوسر در تهیه کلوچه‌ها، گرانولا، کوکی‌ها و سایر خوراکی‌های خوشمزه خانگی نیز استفاده می‌شود.

ارزش غذایی جو دو سر

ارزش غذایی جو دو سر

جودوسر، ترکیبی ایده‌آل از تمامی مواد مغذی و تغذیه‌کننده‌های ضروری را داراست.

این محصول، یک منبع عالی از کربوهیدرات، فیبر و پروتئین با کیفیت می‌باشد. به طور کلی، جو دوسر دارای ترکیب و تعادل بین‌المللی از اسیدهای آمینه ضروری است.

فواید و خواص جو دوسر بسیار زیاد است؛ زیرا آن حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های مهم است. در واقع، نصف فنجان (۷۸ گرم) جو خشک شامل موارد زیر می‌باشد:

– آهن: 9.5 درصد از نیاز روزانه
– مس: 17.8 درصد از نیاز روزانه
– روی: 14.3 درصد از نیاز روزانه
– فولات: 3.34 درصد از نیاز روزانه
– منیزیم: 14.6 درصد از نیاز روزانه
– منگنز: 65.56 درصد از نیاز روزانه
– فسفر: 12.3 درصد از نیاز روزانه
– ویتامین B1 (تیامین): 16٪ از نیاز روزانه
– ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک): 12٪ از نیاز روزانه
– مقادیر کمتری از کلسیم، پتاسیم، ویتامین B6 (پیریدوکسین) و ویتامین B3 (نیاسین)

لازم به ذکر است که یک فنجان جو دوسر شامل 52 گرم کربوهیدرات، 14گرم پروتئین، 6گرم چربی و 9گرم فیبر است.

همچنین، این وعده تنها 304 کالری دارد. به این معنی است که جو یکی از خوراکی‌های سالم و مغذی است که می‌توانید به راحتی در جهت لذت بردن از آن مصرف کنید.

خواص جو دو سر پرک

خواص جو دو سر پرک

از خواص جو دو سر پرک می توان گفت یک تقویت‌کننده قدرت بدن است. به دلیل وجود فیبرهای موجود در این غذا، کمک می‌کند تا هضم غذا بهبود یابد و مواد معلق در روده کمتر شود. بنابراین، مصرف جو دوسر به حفظ سلامت روده‌ها و پیشگیری از بیماری‌های گوارشی کمک می‌کند.

علاوه بر این، جو دوسر به دلیل حاوی پروتئین‌های کامل، موجب از بین رفتن گرسنگی و تامین انرژی طولانی‌مدت می‌شود. از این رو، مصرف این غذا می‌تواند به کاهش وزن، کنترل سطح قند خون و حفظ سطح انرژی پایدار در طول روز کمک کند.

همچنین، جو دوسر عامل کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است. چرا که باعث کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) در بدن می‌شود. این خاصیت جو دوسر به افرادی که در خطر بیماری‌های قلبی و یا دیابت هستند خصوصاً توصیه می‌شود.

ضمناً، مواد آنتی‌اکسیدانی قوی موجود در جو دوسر، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب‌های مزمن می‌شود. بنابراین، مصرف این غذا می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های التهابی مانند التهاب مفاصل و التهاب روده کمک کند.

در نتیجه، می‌توان گفت جو دوسر با فواید و خواص فراوانش از غذاهایی است که برای حفظ سلامتی بدن بسیار مفید و ضروری است. بنابراین، توصیه می‌شود این غذا را در رژیم غذایی خود جای داده و از خواص آن بهره‌برداری کنید.

کمک به رفع یبوست

افراد در هر سن و سالی ممکن است با مشکل یبوست مواجه شوند. آمار نشان می‌دهد که تقریباً ۱۶ درصد از هر ۱۰۰ بزرگسال و حدود ۳۳ درصد از هر ۱۰۰ میانسال ۶۰ ساله و بالاتر با یبوست دست و پنجه نرم می‌کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد که سبوس جو دوسر، که یک لایه بیرونی پوسته دانه‌های جو است، دارای غلظت بالایی از فیبر غلات است و می‌تواند در درمان یبوست در افراد مسن موثر باشد.

یک مطالعه میدانی نشان داد که بعد از مصرف روزانه سوپ یا دسر حاوی سبوس جو دوسر در مدت ۱۲ هفته توسط ۳۰ نفر از افراد مسن‌تر، وضعیت یبوست بهبود یافت؛ به طوری که در بیشتر افراد، نیاز به داروی ملین کاملاً برطرف شد. در واقع، یکی از خواص سبوس جو دوسر، کمک به کاهش مشکلات گوارشی و تسهیل هضم غذا است.

کنترل قند خون

دیابت نوع ۲، یکی از بیماری‌های رایج است که اغلب ناشی از کاهش حساسیت به هورمون انسولین است.

در افرادی که دارای اضافه وزن هستند یا دیابت نوع ۲ دارند، یکی از خصوصیات مثبت جو دوسر، توانایی کمک به کاهش سطح قند در خون است.

همچنین، بتاگلوکان موجود در جو دوسر ممکن است بهبود حساسیت به انسولین را نیز داشته باشد.

بنابراین، برای کنترل قند خون و بهتر شدن کیفیت زندگی، توصیه می کنیم که ورزش را هم در برنامه زندگی خود جای دهید.

چقدر این پست مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای 1

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *